Man, that’s gay.

Jag får ofta frågor från vänner och bekanta om hur jag listade ut att jag var gay, om jag alltid vetat om det osv. Tänkte ta mig tid att dela min historia, så kort och koncist som det går (Finns en risk att detta utvecklas till en roman på 300 sidor, så beware ;)). Ha även i åtanke att detta är min historia. Alla har vi unika livshistorier och lär känna oss själva olika snabbt.

Jag var aldrig typen som visste att jag var gay och stannade i garderoben pga att jag var rädd för samhällets reaktioner. Jag var typen som djupt inom mig förnekade mitt rätta jag upp till den punkt då jag var redo att acceptera att jag var annorlunda. Detta i sig kan vara oerhört smärtsamt. Ofta görs detta undermedvetet, men jag minns ett specifikt tillfälle där jag stod och borstade tänderna och tänkte “men tänk om jag är homo” och lika snabbt som den tanken slog mig så knuffade jag bort den, för så kan det ju inte vara. Jag är ju som alla andra. Faktum är att jag aldrig har varit som alla andra. Jag är Ida, räcker inte det?

Vad är då smärtsamt, undrar du. Jo. När en med samhällets hjälp intalar sig att man skall vara på ett visst sätt. Tjejer ska gilla killar. Vi ska sträva efter ett liv så likt alla andras som möjligt, där en kvinna lever med en man, har ett bra jobb, en jävla massa kids osv. Ni vet, den svenska drömmen. Den ligger så djupt rotad i ens hjärna att inget annat alternativ existerar. Den smärtsamma delen är när en dejtar kille efter kille, men drar sig undan så fort det blir för fysiskt, för seriöst. För verkligt – Och en kan inte för sitt liv förstå varför. Jag har gråtit i mammas famn då jag hittat den (enligt tidigare nämnd svenska dröm) perfekta mannen men jag kan . inte . komma . honom . nära . och . jag . förstår . inte . varför. Tänk er då lättnaden när man träffar den där tjejen, släpper taget och accepterar sig själv. Allt faller på plats.

Jag är oerhört lyckligt lottad i att ha familj, vänner och bekanta som accepterar mig för den jag är. Mammas kommentar när jag berättade om min flickvän var “Ja men älskling det visste jag redan”. Mina bröder är helt fantastiska, svärföräldrar med familjer har alltid varit kärleksfulla och accepterande. Jag har sedan jag “kom ut” inte mottagit en enda nedsättande kommentar. Det enda jag möter är nyfikenhet vilket jag aldrig haft något emot.  Snarare tvärt om. Det här är jag, det är mitt liv – min kärlek, och jag skäms inte det minsta.

Och kom ihåg, vi vet att vi är (enligt samhällsstrukturen) annorlunda, men vår kärlek skiljer sig inte det minsta från heterosexuell kärlek. Vi har precis samma känslor och samma vardag som er. Vi somnar sida vid sida varje kväll, vaknar tillsammans varje morgon. Vi går till jobbet, skolan, vårdcentralen. Vi suckar i köerna på Ica, vi äter middag, vi hämtar snoriga ungar på dagis. Vi skyddar varandras hjärtan, vi lyfter varandra när den ene är svag. Vi grälar, vi tittar på Beck på söndagar. Det är samma kärlek.

En väldigt rolig detalj är att jag fortfarande i dag inser hur jag varit gay sen jag ploppade ut på Södersjukhuset i Stockholm sommaren ’89. Jag har varit förälskad i allt ifrån grannar, fritidsfröknar, klasskamrater, skådisar etc etc. Det är inget man blir, det är något man föds som. Och det är vad denna värld måste lära sig.

Jag hoppas och tror att ju fler som vågar komma ut och leva som sig själva, desto mer accepterat blir det i samhället och desto mindre behöver folk lida i tystnad.

Och avslutningsvis; Ivalu, jag älskar dig. Till mina vänner och min familj, jag uppskattar er mer än ni någonsin kan förstå.

Tack.

005/100

Advertisements

Tagged:

3 thoughts on “Man, that’s gay.

  1. Kattis January 31, 2013 at 9:40 pm Reply

    Du är så söt Idis. Blir riktigt rörd av din text. Kram på dig och din Ivalu

    • kaffekex January 31, 2013 at 9:49 pm Reply

      Tack kattis. Du är en fin vän. Kram på dig och hälsa din Javier! ❤

  2. […] Man, that's gay. on kaffekex's Blog […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: