Näthat, what else?

Jag har spenderat hela dagen på att begrunda, lyssna, diskutera och fundera kring näthat. Fokus har varit på hur kvinnor behandlas på internet av framförallt män. Hur kvinnor som vågar sticka ut näsan hotas och hatas av den enkla anledningen att de är kvinnor.

Vi vet alla att näthat riktas åt alla håll, mot både män och kvinnor. Det som gör det hela extra problematiskt, allvarligt och totalt acceptabelt är typen av hat och hot som kvinnor utsätts för. Det är ofta sadistiska, anti-feministiska kommentarer och hot, så som hot om våldtäkt, mord, knivar uppkörda i fittor osv osv. Kvinnor skräms till tystnad, de blir censurerade – och detta i sig är ett hot mot demokratin.

Jag har inte tänkt skriva väldigt ingående om detta. Jag har fortfarande behov av att processa dagens intryck. Jag länkar istället till förmiddagens radioshow (radio1) med den eminenta Cissi Wallin samt kvällens Uppdrag Granskning. Jag råder alla att ta del av dessa.

Detta håller på att utvecklas till ett stort samhällsproblem, och ställer vi oss inte upp och bryter mönstret nu så… Ja, jag vill inte ens tänka på det.

011/100

Advertisements

Tagged: , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: